ایمپلنت دندان چیست؟ با استفاده از بی حسی ابتدا دهان بی حس میشود تا درد هنگام درمان به سراغ بیمار نرود و دردی احساس نکند.سپس دندانپزشک با استفاده از دریل دندانپزشکی سوراخی با ابعاد پایه ایمپلنت داخل استخوان فک بیمار ایجاد میکند .پایه آن داخل سوراخ قرار میگیرد و با استفاده از پیچ درپوش سوراخ ایمپلنت را میپوشانند.بعد از مدتی لثه ایمپلنت را میپوشاند و بخیه میکند.و با گذشت مدتی طی یک عمل دیگر لثه بر روی ایمپلنت برش میخورد.
بعد از دسترسی به ایمپلنت پزشک درپوش را باز و اباتمنت را به پایه ایمپلنت پیچ میکند.نوع اباتمنت برای هر شخص متفاوت است و بسته به محل کاشت و شرایط دیگر دندان های و استخوان فک دارد.برای انجام روکش دندان باید تا زمانی که لثه پیرامون اباتمنت را گرفته و التیام یافت صبر کنیم .همچنین انجام روکش دندان ممکن است با اتفاده از چسب و یا پیچ انجام شود.
روشی دیگر برای کاشت ایمپلنت که بسته به شرایط بیمار دارد ، روش یک مرحله ای است که تفاوت آن با روش قبلی در این است که در اولین عمل لثه روی ایمپلنت را نمیگیرد تا برای انجام اباتمنت که چند ماه بعد انجام میشود ، نیازی به برش لثه نباشد.
"جایگزینی ایمپلنت در کودکان تنها محدود به مواردی است که به دلیل فقدان چند دندان، درمان های رایج نتایج زیبایی و کارکردی مطلوبی را به دست نمی دهند. در ارتباط با زمان جایگزینی ایمپلنت در این بیماران، این اعتقاد وجود دارد که قرارگیری ایمپلنت بهتر است مدت زمان کوتاهی پس از کشیدن یا افتادن دندان های شیری –نه بلافاصله- باشد تا ریج آلوئولار حفظ شود."
بیشتر بخوانید: کامپوزیت ، کامپوزیت ونیر ، قیمت ایمپلنت دندان ،
عوارض ایمپلنت دندان و عدم موفقیت کاشت دندان
در کلیه درمان ها و عمل های پزشکی امکان عدم موفقیت وجود دارد ،ایمپلنت نیز از این قاعده مستثنی نیست ولی کاشت دندان تا کنون یکی از موفق ترین عمل ها در حوزه پزشکی است به صورتی که طبق آمار ، احتمال موفقیت کاشت دندان بیش تر از 98% برآورد میشود.
"بیماری های دهان ، به ویژه بیماری لثه ، می توانند در خرابی های بعدی ایمپلنت دندان نقش داشته باشند. اگرچه مواد کاشت تحت تأثیر عفونت قرار نمی گیرد ، بافت لثه و استخوان اطراف آن ممکن است. یک عفونت می تواند به سرعت در شرایطی به نام پری ایمپلنتیت ایجاد شود که می تواند این ساختارهای پشتی را تضعیف کرده و باعث شل و ترمیم ایمپلنت شود. به همین دلیل درمان سریع لثه برای ایمپلنت آسیب دیده ضروری است."
دلایل عدم موفقیت کاشت دندان چیست؟
دراکثر مواقع عوامل عدم موفقیت ایمپلنت تحت کنترل بوده و به راحتی درمان میشود.یکی از شایع ترین علت شکست ایمپلنت دندان، تحلیل رفتن و عفونت استخوان فرد است که قابل پیش گیری ترین علل ها در انجام ایمپلنت نیز میباشد. ایمپلنت های موفق دندانپزشکی به یک سری عوامل بالینی و بیولوژیکی مانند ساختار استخوان و استحکام و ثبات اولیه متکی هستند. ارزیابی تاکتیکی کیفیت استخوان ، آماده سازی محل کاشت ، دستیابی به ثبات اولیه به پیش بینی جایگذاری ایمپلنت کمک می کند. امکان انجام ایمپلنت اقساطی سبب شده گرایش بیماران به استفاده از درمان ایمپلنت بیشتر شود
پری ایمپلنت چیست؟
نوعی عفونت که در بافت احاطه کننده ایمپلنت ایجاد میشود که بیشتر اوقات حاصل بهداشت بد دهان است را پری ایمپلنت مینامند .یکی از عواملی که اگر به موقع درمان نشود باعث تخریب استخوان و لق شدن و در نهایت از دست دادن دندان ها میشود پری ایمپلنت است.
درباره این سایت